Ergonomische stoelen en krukken voor dentale werkruimtes

Als mondzorgprofessional zit je vaak lange periodes achter elkaar en moet je je regelmatig in lastige bochten wringen om je werk goed te kunnen doen. Een stoel of zadelkruk die je goed ondersteunt, is dan écht essentieel. Maar lang niet elke zitoplossing is tegen deze uitdaging opgewassen!

Meer aandacht voor de patiënt

De mondzorg is echt een branche op zich. Intensieve behandelingen waarbij je je als mondzorgprofessional uiterst moet concentreren terwijl je langdurig voorovergebogen zit: het kan hier dagelijks voorkomen. Maar liefst 70% van de mondzorgprofessionals heeft regelmatig rugklachten door hun werkzaamheden. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom hebben we ergonomische stoelen en zadelkrukken ontwikkeld waar jij wél goed op zit. Ook voor langere periodes achter elkaar én als je je in lastige bochten moet wringen. Zo zorgen wij ervoor dat jij energiek en ontspannen je werk kan doen, en kun jij focussen op de patiënt.

 

Perfecte ondersteuning

Onze ergonomische werkstoelen - en met name zadelkrukken - bieden je lichaam de juiste steun waardoor je gemakkelijk van houding wisselt of je door de werkruimte beweegt. Om een ander instrument te pakken bijvoorbeeld, of gauw een blik op een echofoto te werpen. De antibacteriële stofferingen zijn zo gemaakt dat ze vocht afstoten en zich eenvoudig laten reinigen. Zelfs desinfecterende schoonmaakmiddelen zijn geen enkel probleem. Want bij Score denken we aan alles. Zodat jij dat niet hoeft te doen.

 

Ergonomisch zitten voor tandartsen en mondhygiënisten

Van zadelkrukken met lendensteun tot zadelkrukken met armleuning: we hebben een ergonomische kruk voor al jouw werkzaamheden. Zo hebben we speciaal voor microscopisch werk de Ergo Support ontwikkeld: een zadelkruk met armleggers, welke je makkelijk kunt wegdraaien. Daarnaast kun je hem ook tegen je buik draaien, wat het makkelijker maakt om dicht bij je patiënt kunt werken. Ideaal voor jou om precisiewerk te verrichten tijdens je dentale werk.

Binnen ons assortiment vind je onder andere de Amazone zadelkruk en de Jumper zadelkruk. Beide zijn erg geschikt voor tandartsen, omdat ze eenvoudig heen en weer te bewegen zijn. Daarnaast neem je door de kruk een open zithouding aan, waardoor je comfortabel en ergonomisch verantwoord zit.

 

Vind jouw dentale zitoplossing

Wil je weten welke zitoplossing past in jouw dentale werkomgeving? Met onze keuzehulp ontdek je eenvoudig de stoel of kruk die bij je past tijdens jouw dentale werkzaamheden.