6 ergonomische stoelen voor tandartsen en mondhygiënisten

Ergonomische stoelen stimuleren de juiste houding. Hierdoor verhoog je je werkcomfort en ben je productiever. Ook als tandarts of mondhygiënist wil je optimaal je werk kunnen doen. Ergonomisch werken en zitten voor deze beroepsgroepen ziet er vaak anders uit dan bij andere beroepen, vanwege de afwisseling in werkplek. Hoe vind je de optimale zitoplossing die past bij jouw variërende werkplek? Wanneer kies je voor een zadelkruk en wanneer voor een taboeret? Score zet zes ergonomische stoelen voor je op een rij. Lees hier meer!

Zadelkruk is een ergonomische zitoplossing

Een actieve houding tijdens het zitten zorgt ervoor dat je productiever bent en in sommige gevallen ook creatiever te werk kunt gaan. Door een actieve zithouding blijf je gezond en fit. Een zadelkruk laat zich vanwege de open heuphoek en dito houding goed lenen om actief op te zitten.

Amazone Balance Stamskin K196 Dutch Orange 3

1. De Amazone zadelkruk

Met de Amazone zadelkruk van Score zit je altijd goed. De Amazone creëert namelijk de meest open heuphoek mogelijk. Hierbij wordt je gewicht gelijk verdeeld over de zitting en de grond. De Amazone zadelkruk heeft een smalle zitting, in tegenstelling tot de bredere zitting bij een Jumper.

Bekijk de Amazone
Amazone Met Lendesteun

2. Amazone met lendensteun

De Amazone zadelkruk met lendensteun heeft een anatomisch gevormde zadelzitting. Hierdoor kantelt je bekken, wat zorgt voor een gezonde ontspannen rughouding. Voor het extra steuntje in de rug is de zadelkruk voorzien van een lendensteun. Een lendensteun is een kleine rugleuning die aan de zadelkruk vast zit, zodat je onderrug goed wordt ondersteund.

Meer informatie
Jolly Stamskin Dutch Orange 1

3. Jolly zadelkruk

Ben je op zoek naar een kruk waarmee je letterlijk alle kanten op kunt? Zadelkruk Jolly is een kruk met een zitting in de vorm van een fietszadel. De ergonomische zadelkruk is handig, comfortabel en overal inzetbaar. Door de wieltjes kun je bovendien gemakkelijk manoeuvreren.

Zo kun je als tandarts of mondhygiënist dus snel wisselen van werkplek. Vanuit de zadelkruk schakel je snel van bijvoorbeeld de behandeling van de patiënt naar een administratieve check op de computer. Dit maakt de Jolly ideaal voor tandartsen en mondhygiënisten.

Jumper

4. Jumper zadelkruk

Ervaar de optimale balans tussen de controle en gezonde houding van ‘staan’ en het comfort van ‘zitten’ met zadelkruk Jumper. De Jumper is de bredere variant van de Amazone. Vanwege de grotere zitting is de heuphoek bij deze zadelkruk kleiner dan bij de Amazone. Voor de zekerheid van stevig zitten kies je voor deze kruk.

Meer over de Jumper
Jumper Balance Met Lendesteun

5. Jumper Balance

De Jumper Balance is een variant op de voornoemde Jumper. Deze uitvoering is uitgerust met een balance mechaniek. Dit mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel met je meebeweegt. Zo bevorder je de doorbloeding en blijven kleine spieren in onder meer je romp en rug in beweging. Hiermee train je deze spieren, werk je aan een sterke rug en aan minder pijnklachten.

Meer informatie
Medical 6100

6. De Medical 6100

De Score Medical 6100 is een taboeret voorzien van een traditionele, ronde zitting van 40 cm. De ergonomische stoel is eenvoudig in hoogte te verstellen. De Medical 6100 is geschikt voor korte onderzoeken bij de tandarts of mondhygiëniste.

Naar Medical 6100

Ben je benieuwd naar de ergonomische stoelen?

Bekijk ons assortiment aan zitoplossingen of neem vrijblijvend contact met ons op.