Waarom een voetensteun bij je bureau goed voor je is

Nu we steeds vaker en langer zitten op een dag, is een goede zithouding belangrijker dan ooit. Niet alleen de juiste verhouding tussen stoel en bureau kan hierbij helpen. Ook een voetensteun biedt goede ondersteuning zodat jij comfortabel en gezond je werk kunt doen. Daarom zetten wij de voordelen van een voetensteun voor jou op een rij. Lees gauw verder!

Altijd de juiste werkhoogte met een voetensteun bij je bureau

Door een voetensteun de gebruiken aan je bureau, kun je zitten nóg beter afstemmen op een manier die bij jouw lichaam past. Bij Score vind je diverse voetensteunen, waaronder in hoogte verstelbare opties. Bijkomend voordeel van een voetenplank is dat deze automatisch met je mee kantelt. Dit zorgt namelijk voor een afwisselende zithouding waarmee je de hele dag door ontspannen zit.

Een voetensteun is ook enorm handig bij een hoge bureaustoel. Hiermee voorkom je bungelende benen en zorg je ervoor dat je voeten stevig en plat op een oppervlak kunnen rusten. De Discus voetensteunen zijn gemakkelijk in hoogte te verstellen, zodat je in een handomdraai de juiste werkhouding kunt aannemen.

Een voetensteun voorkomt een slapend gevoel in je benen

Heb je ook wel eens een ‘slapend’ gevoel in je benen? Dit komt doordat de bloedcirculatie afgekneld wordt en er niet genoeg bloed naar je benen gaat. Een voetensteun biedt een goede ondersteuning aan je benen en voorkomt deze afknelling. Hierdoor kan je voor een langere tijd comfortabel zitten met een goede bloedcirculatie.

Ook geschikt voor staand werken

Een voetensteun heeft ook voordelen bij het werken achter een zit-sta-bureau. Door het plaatsen van een voetensteun onder het bureau kun je afwisselend een voet erop plaatsen. Zo kun je jouw houding ook tijdens het staan afwisselen. De Pro 952 voetensteun van Score kan gemakkelijk ingesteld worden met één voet, zodat je niet hoeft te bukken.

Ergonomisch werken met Score

De voetensteun van Score is een goede aanvulling op een ergonomische werkhouding bij zowel hoge als lage werkplekken. Wil je weten welke overige producten je bij Score vindt om jouw werkhouding te verbeteren? Bekijk dan eens onze verstelbare bureaustoelen voor een lage werkplek of de zadelkrukken bij een hoge werkplek.