Alles wat je nog niet wist over de zadelkrukken van Score

Een ergonomische zadelkruk kan voor velen een geschikte zitoplossing zijn. Maar hoe weet je nu precies waarom deze kruk ook geschikt is voor jou? Als echte experts in seating delen we graag alle ins en outs over onze zadelkrukken met je.

Balance mechaniek 

Een groot aantal van onze Score zadelkrukken is uitgerust met een heus Balance mechaniek. Ons unieke Balance mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel naar alle kanten met je meebeweegt. Dit zorgt ervoor dat al jouw kleine spieren in beweging blijven, waardoor je een sterk lichaam behoud tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast is het Balance mechaniek ook erg goed voor je rug. Omdat je op een actieve manier zit, wordt de doorbloeding van je lichaam bevorderd en train je continu je kleine romp- en rugspieren. Hierdoor kun je je werkhouding langer volhouden en heb je minder pijnklachten. Multifunctioneel, dus!

Score ergonomische zadelkruk met balance mechaniek
Voetbediening voor Score zadelkruk

Handsfree hoogteverstelling

De zadelkruk kun je in hoogte verstellen naar jouw gewenste zithoogte. Zo zit je altijd comfortabel en ergonomisch verantwoord. Dit kun je net als bij een bureaustoel met een hendel doen, maar het is ook mogelijk met de voetbediening op je kruk. Dat is vooral ontzettend handig in situaties waarbij je beide handen voor je werkzaamheden nodig hebt of steriel moet houden.

 

Amazone en Jumper: wat is het verschil?

Er zijn diverse soorten zadelkrukken. Bij Score hanteren we in de basis twee ergonomisch gevormde zadelzittingen: de Jumper en de Amazone. Beide met hun eigen eigenschappen, want naast het gezond zitten wil je ook comfortabel zitten. Daarom heb je keuze uit twee krukken, die dezelfde prijs hanteren. Beide zittingen zorgen ervoor dat je gewicht evenwichtig wordt verdeeld over zitting en vloer, maar wat is nu precies het verschil? We leggen je kort uit welke

De Score Jumper zadelzitting
De Jumper Office heeft een bredere zitting dan de Amazone, waardoor je benen en voeten tijdens het zitten iets wijder uit elkaar staan.
Score Jumper
De Score Amazone zadelzitting
De Score Amazone Office heeft een iets smallere zitting dan de Jumper, waardoor je benen en voeten iets dichter bij elkaar staan.
Score Amazone

Betere concentratie, energie én focus

Wanneer je voor langere tijd op een stoel zit, kan dit leiden tot bloedvaten in je benen die worden afgekneld. Dankzij de zadelvorm van de zitting kantelt je bekken. Hierdoor komt je rug automatisch in een natuurlijke, correcte houding te staan, wat niet alleen beter is voor je ademhaling maar ook voor je doorbloeding en spijsvertering. Op een zadelkruk zit je automatisch hoger, waardoor je een grotere heuphoek en kniehoek hebt. Zo wordt de doorbloeding van je lichaam bevorderd, kun je beter ademhalen en kun je je beter concentreren tijdens je werkdag. Zo kun jij ongestoord ergonomisch verantwoord aan de slag!

De S-curve van de wervelkolom

Je rug automatisch in de juiste houding met de Score zadelkruk

Altijd ergonomisch werken met de Score zadelkrukken

Een zadelkruk is dus een goede oplossing die ergonomische voordelen én praktische oplossingen met zich meebrengt tijdens én na je werkdag. Ze zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende groottes, kleuren en afwerkingen. Benieuwd naar al onze modellen? Neem hier een kijkje!

Liever advies over welke zadelkruk bij jou past?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Frank De Vries

expert in seating

Frank de Vries