Een bureaustoel of zadelkruk: welke zitoplossing kies ik?

Wanneer je dynamisch wilt werken en veel achter een bureau zit, is de juiste zitoplossing ontzettend belangrijk. Maar hoe kies je deze eigenlijk? En hoe weet je nu welke stoel, mechaniek of stofsoort het beste bij jou en je werkzaamheden past? We nemen je daarom graag mee in de wereld van zitoplossingen, zodat jij kunt ontdekken welke ergonomische stoel of kruk het beste op jouw wensen aansluit. In deze blog gaan we wat dieper in op de verschillen tussen een zadelkruk en een bureaustoel om je te helpen kiezen. Lees hier meer!

Voordelen van een ergonomische bureaustoel
De meest bekende zitoplossing is een ergonomische bureaustoel. Met een bureaustoel is het belangrijk dat het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen een hoek van tenminste 90° maakt. Zo voorkom je dat je spieren en bloedvaten afknelt, waardoor je benen gaan slapen. Als je voeten de grond niet raken, dan is het raadzaam een voetensteun te gebruiken. De bureaustoelen van Score zijn volledig en precies af te stellen naar jouw lichaam, waardoor je zeker weet dat je ergonomisch verantwoord zit.
Lees hoe je jouw bureaustoel goed instelt
Score zwarte ergonomische bureaustoel
Score roze ergonomische zadelkruk met lendensteun
Voordelen van een zadelkruk
Wanneer je zit op een zadelkruk, is je houding meestal actiever dan op een bureaustoel. Je bovenbenen creëren een hoek van ongeveer 135°. Deze houding noemen we de open hoekhouding. Hierdoor kantelt je bekken en wordt de natuurlijke S-curve in je wervelkolom bevorderd. Deze vorm zorgt er automatisch voor dat je rug een ontspannen houding aanneemt. Dit stimuleert je ademhaling, doorbloeding en spijsvertering. Belangrijk om te weten is dat je een zadelkruk door de hogere zit alleen kunt gebruiken bij een zit-sta bureau of een werkoppervlakte die hoger is dan gemiddeld.
Bekijk hier onze zadelkrukken

Belangrijke factoren om de juiste keuze te maken

Het belangrijkste is dat je ontspannen zit, want een ontspannen houding bevordert productiviteit en werkplezier. Bovendien voorkomt het ook lichamelijke klachten door overmatige spierspanning en belasting van dezelfde spiergroepen. Om dit te voorkomen doe je er dus goed om om regelmatig af te wisselen tussen verschillende zitoplossingen. Daarnaast is het verstandig om een stoel te kiezen die aansluit bij jouw werkzaamheden en past bij jouw lichaam. Onze producten zijn stuk voor stuk voorzien van een omschrijving van al hun voordelen en specificaties. Daarnaast kun je jouw ideale stoel of kruk volledig zelf samenstellen in onze configurator en deze vrijblijvend twee weken uitproberen.

Benieuwd naar ons aanbod?

Bezoek onze klantenservice voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Frank De Vries

expert in seating

Frank

Ook interessant voor jou